Öğrenci Dekanlığı
YEMEĞİN EN LEZZETLİ EŞLİKÇİSİ "EKMEK"

Fırınlama Teknikleri ve Ekmek Yapımı dersinde, eğitmen şef Merve Burcu Akbulut tarafından işin sırlarını öğrenen öğrenciler, birbirinden farklı ekmek çeşitleri yaparak not aldı. Yapım teknikleri ve malzemeler değişiklik gösterse de ekmeğin bir çok ülkede önemli bir besin olarak görüldüğünü belirten Eğitmen Şef Akbulut, ekmeğin sadece karın doyurmak için yenen bir besin kaynağı olmadığına dikkat çekti. Ekmeğin menüde tek başına bir çok noktaya etki edebilecek bir öğe olduğunu belirten Akbulut, “Öğrencilerimiz bu derste hangi çeşit ekmeklerle hangi menünün uygun olabileceğini, ekmeğin hem pişirme hem de yapım aşamasındaki farklılıkları öğreniyorlar. Bugün de birbirinden farklı yaklaşık 30 çeşit ekmek yaptık” dedi.
Ekmeğin aroması ile yemeğe eşlik ettiğini belirten Merve Burcu Akbulut, tereyağı ile taze otlarla tatlandırılmış sütlü ekmek, salata ile zeytinyağlı baharatlı haşhaşlı grisini veya krakerler, peynir tabağı ile incir ve üzümlü ekmek,– çorba ile tam buğday unlu siyah ekmek veya soğanlı ekmek sunulabileceğini hatırlattı.
Ekmeğin aroması ile yemeğe eşlik ettiğini belirten Merve Burcu Akbulut, tereyağı ile taze otlarla tatlandırılmış sütlü ekmek, salata ile zeytinyağlı baharatlı haşhaşlı grisini veya krakerler, peynir tabağı ile incir ve üzümlü ekmek,– çorba ile tam buğday unlu siyah ekmek veya soğanlı ekmek sunulabileceğini hatırlattı.
HABERTÜM HABERLER

Odaklanma ve Uyumlanma Atölyesi
Üniversitemiz Psikolojik Gelişim ve Danışma Birimi ve Engelli Destek Birimi, öğrencilerimize yönelik "Odaklanma ve Uyumlanma" isimli atölye çalışması düzenlemiştir. ...
İlgili SKA:

O Artık Avrupa Şampiyonu
Dünya rekoruna sahip milli yüzücü, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Hüseyin Emre Sakcı, 50 metre kurbağalamada Avrupa şampiyonu olarak tarihi ...

Denizde ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yelken Takımı, 14 üniversiteden 27 takımın katılımıyla gerçekleşen 13’üncü Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’na damgasını vurdu. ...